Lezing Lawyers4Lawyers d.d. 23 januari 2024

Over dit evenement

Categorie
Congressen
Organisator
Bestuur
Datum en tijd
23 jan. 2024 17:00 - 18:00
Locatie
Bibliotheektheater

24 januari is de jaarlijkse 'Dag van de bedreigde advocaat'. Dit jaar staat deze dag in het teken van Iran. Advocaten in Iran, met name diegenen die mensenrechtenzaken behandelen, ondervinden al jaren intimidatie, hinder en oneigenlijke inmenging bij het uitoefenen van hun beroep. Een groot aantal advocaten werd gearresteerd in verband met hun legitieme werkzaamheden. Een aantal van hen werd tot zeer lange gevangenisstraffen veroordeeld. Dit heeft ertoe geleid dat veel advocaten er bewust voor kiezen om bepaalde cliënten niet meer bij te staan. Sinds de dood van Mahsa Amini, een 22-jarige vrouw die in een ziekenhuis in Teheran stierf nadat ze door de ‘moraliteitspolitie’ was gearresteerd wegens het dragen van een ‘ongepaste hijab’, is de situatie van advocaten verder verslechterd. Tientallen advocaten werden gearresteerd . De speciale rapporteur van de Verenigde Naties voor de mensenrechtensituatie in Iran omschreef de situatie van advocaten in Iran als “unpredictable and repressive”.

 

In het kader van de Dag van de Bedreigde Advocaat, organiseert Lawyers for Lawyers samen met de Jonge Balie Rotterdam op 23 januari van 17.00-18.00 uur een lezing voor Jonge Balie leden. De lezing zal weer in het Bibliotheektheater plaatsvinden. Tijdens deze lezing zal een advocaat uit Iran vertellen over haar werk. Tijdens deze lezing geldt en no camera/no video beleid.

 

Aanmelden is vereist en is mogelijk via de website. Voor deze lezing wordt één regulier opleidingspunt toegekend.  Na afloop praten wij graag met jullie na bij Bokaal. Mocht je verhinderd zijn voor de lezing en je al hebben aangemeld, vergeet je dan niet tijdig af te melden!

Onze sponsoren